Dynamic Control
Aan de slag met datagedreven sturing

Expertise maar vooral ervaring zijn de sleutel tot succes

Fred Conijn RA is dé expert in Nederland op het gebied van het toepassen van dynamische sturing. Fred is verbonden geweest aan de business universiteit Nyenrode. In 2014 heeft hij het ´Business Design Developing Expert Program´ van de Henley Business School afgerond. Zijn praktijkervaringen zijn gepubliceerd in meer dan honderd artikelen en zeven boeken w.o. ´Aan de slag met dynamic control (2018)´ en ‘Dynamische sturing in turbulente tijden (2021)’. Hij is docent ‘data gedreven management control’ bij het NBA en verzorgt de leergang ‘data driven finance’ bij het NIVE. Daarbij legt hij de nadruk op het toepassen van kennis door het bedrijfsspecifiek te maken, onder het mom van 'voordoen, samen doen, zelf doen'.

"In het boek, Dynamische sturing in turbulente tijden, slaagt Fred Conijn erin het denken over besturing fundamenteel te verrijken door harde en zachte besturing aan elkaar te koppelen en de rol van besturing in innovatie verder uit te werken… Fred leert ons denken in data, drijfveren en gedrag. Hij voorziet ons van de instrumenten om onze analyses en voorspellingen systematisch te benaderen. Sterker nog: hij maakt duidelijk hoe je gedrag kunt regisseren met behulp van de verschillende dimensies van de organisatiecultuur." ( Jacques Pijl, auteur van de internationale bestseller Strategie = Executie en Directeur Turner.)

Aanbevelingen op LinkedIN geven een goed beeld van de expertise en ervaring:

 ‘Fred heeft een cruciale rol vervult in het ontwerp van het globale ERP systeem en de implementatie daarvan bij Fugro. Hij kreeg veel respect door zijn inhoudelijke kennis en paste goed in het Fugro Finance Team door zijn “no-nonsense aanpak”: (Jaap Smid: Group Controller bij Fugro)

Fred structureerde het werk, gaf richting aan het team en zorgde voor een duidelijke prioritering voor het Globale Finance Transformatie Programma. Kenmerkend waren een strakke aanpak en concrete resultaten die gemakkelijk door ons konden worden ingezet. De hoge kwaliteit voldeed precies aan onze behoefte.’ (Leon Maijenburg: Hoofd Finance & Control ING Investment Management).

Mocht u meer willen horen over de ervaringen van Fred met dynamische sturing luister dan naar de podcast 'Finance en Control Talk'


Via Managementboek.nl

Voor vragen: mail: dynamic.control@ziggo.nl of bel: 06 250 41102